Počelo mapiranje biciklističkih staza na Igmanu i Bjelašnici

13.09.2012. 09:38 / Izvor: eKapija.ba
Počelo mapiranje biciklističkih staza na Igmanu i Bjelašnici

Članovi Ski kluba Bjelašnica proteklih dana su izvršili mapiranje i postavljanje putokaza na dijelu staza budućeg "Olimpic Bike Park Sarajevo" na teritoriji općine Hadžići.

Na Igmanu i Bjelašnici bit će mapirano i obilježeno oko 400 kilometara biciklističkih staza. Sve ove aktivnosti odvijaju se u okviru Programa SeeNet: Translokalne mreže za saradnju između Italije i Jugoistočne Evrope na temu: "Turistički biciklizam na olimpijskim planinama Sarajeva "Olimpic Bike Park Sarajevo". Učesnici programa pored Općine Hadžići i italijanskih partnera su: Pale, Trnovo FBiH, Trnovo RS, Ilidža, Stari Grad Sarajevo, Istočni Stari Grad, te ZOI84, Ski klub Bjelašnica, Olimpijski centar Jahorina, PD Trebević, MTBA, PD Javorina i Biciklistički savez BiH.

Memorandum o razumjevanju za razvoj biciklističkog turizma na planinama Bjelašnica, Igman, Jahorina i Trebević, potpisaće svi učesnici u projektu 1. oktobra ove godine u hostelu Feri na Igmanu.

Po završetku ovog projekta Hadžići će imati mogućnost organizacije brdsko biciklističkih utrka na državnom i međunarodnom nivou,organizacije masovnih biciklističkih vožnji, organizacije posjeta za stručne novinare i turističke agencije iz inostranstva koje su specijalizirane za promociju cikloturizma i outdoor aktivnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti