Počelo potpisivanje peticije građana za rješavanje problema korištenja garaža KJKP "Rad"

12.06.2021. 08:56 / Izvor: Akta.ba
Počelo potpisivanje peticije građana za rješavanje problema korištenja garaža KJKP 'Rad'
OTVORI GALERIJU

Općina Novi Grad je godinama tražila od preduzeća Rad da smanji cijenu zakupa gornjih etaža ili da joj prepusti upravljanje garažama

Na području mjesnih zajednica u naseljima Saraj - Polje i Dobrinja, počelo je potpisivanje peticije i anketiranje građana za rješavanje problema korištenja garaža za parkiranje vozila, kojima upravlja Kantonalno javno komunalno preduzeće "Rad", a koje nisu dovoljno iskorištene zbog visoke cijene zakupa i lošeg održavanja.

Potpisivanje peticije i anketiranje građana organizirano je uz podršku Općine Novi Grad, putem Službe za lokalnu samoupravu, nakon što su održani zborovi građana koji od Vlade KS i KJKP "Rad" traže smanjenje cijena korištenja gornjih etaža i bolje održavanje garaža, a ukoliko preduzeće "Rad" nije u mogućnosti smanjiti cijenu korištenja garaža i uložiti sredstva u njihovo održavanje, da ih prepusti Općini Novi Grad na upravljanje, koja bi izvršila ulaganja u objekte garaža, ali i prilagodila cijene zakupa garažnih mjesta.

Također, peticijom se od Vlade KS traži da donese Uredbu kojom bi se omogućilo da lokalne zajednice svojim propisima urede oblast saobraćaja u mirovanju, jer je Zakonom o principima lokalne samouprave, pitanje lokalnog saobraćaja i saobraćaja u mirovanju nadležnost općine.

Potpisivanje peticije provodi se u prostorijama mjesnih zajednica radnim danima od 8 do 17 sati. Također, predstavnici mjesnih zajednica će u poslijepodnevnim satima, od 16 do 20 sati, obilaziti građane na adresama stanovanja i prikupljati potpise.

Općina Novi Grad je godinama tražila od preduzeća "Rad" da smanji cijenu zakupa gornjih etaža ili da joj prepusti upravljanje garažama, jer se od rata do danas u njih ništa ne ulaže.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti