Počeo 12. "Vinosaur": Vinske i gastro proizvode predstavlja 90 izlagača

31.05.2019. 08:17 / Izvor: Nezavisne novine
Počeo 12. 'Vinosaur': Vinske i gastro proizvode predstavlja 90 izlagača

U ugodnom ambijentu turističko-ugostiteljskog kompleksa "Stara ada" jučer je počeo 12. Međunarodni vinski i gastro festival "Vinosaur".

U ugodnom ambijentu turističko-ugostiteljskog kompleksa "Stara ada" jučer je počeo 12. Međunarodni vinski i gastro festival "Vinosaur", koji je okupio više od 90 domaćih, regionalnih i međunarodnih proizvodača vinskih i gastro proizvoda.

Osnivač i organizator "Vinosaura" je kompanija "Frutela grup", čiji direktor Nenad Malešević ističe da je na ovogodišnjem "Vinosauru" prisutno više od 90 izlagača iz više od 15 zemalja i da su oni kao organizatori na tu činjenicu ponosni.

"Potrudili smo se da imamo jedan fin i zabavan program, pored toga, imamo i vinosaur bar, foto korner i slične sadržaje za sve one koji budu bili tu naredna dva dana", rekao je  Malešević, te dodao da očekuju oko 1.500 posjetilaca.

Radovan Vukoje, iz podruma "Vukoje", rekao je da ovo jedan od najboljih festivala u regionu koji već godinama traje.

"Na 'Vinosauru' se predstavljamo sa svim svojim brendovima među kojima su vina koja su u proteklim godinama ocjenjena zlatnim medaljama, ali i sa nekim novim brendovima", rekao je Vukoje.

Petar Delić, iz Vinarije "Korta Katarina" iz Hrvatske, kazao je da će na "Vinosauru" predstaviti tri vina.

"Na ovom festivalu smo učestvovali i predhodnih godina, a mogu reći da je ovaj festival na visokom novou sa velikm brojem posjetilaca ", rekao je Delić.

Festival se ove godine održava u okviru gradske manifestacije "Proljeće u Banjaluci", a "Vinosaur" će i sutra, kao i danas, biti otvoren od 17 do 22 časa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti