Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Počeo 5. Bosanskokrupski sajam organske proizvodnje i ljekovitog bilja

15.08.2014. 13:05 / Izvor: eKapija.ba

Danas je otvoren 5. Bosanskokrupski sajam organske hrane i ljekovitog bilja. Održava se u parku Kej ispod tvrđave Pset - Stari grad, na obali rijeke Une, a svoje proizvode izlažu proizvođači iz Sarajeva, Bihaća i Bosanske Krupe.

Organizatori sajma su Općina Bosanska Krupa i Asocijacija proizvođača organskih proizvoda USK-a u saradnji sa JKP „10. Juli" Bosanska Krupa, te Lokalnom akcionom grupom „Una-Sana".

Širokom ponudom izlagača koji učestvuju na ovogodišnjem sajmu, posjetiocima se pruža mogućnost da na jednom mjestu pronađu najnovije, najpoznatije i vrlo povoljne proizvode organske hrane i ljekovitog bilja.

Peti Bosanskokrupski sajam organske hrane i ljekovitog bilja traje tri dana, do nedjelje kada je u 20.00 sati predviđeno zatvaranje. Sutra i prekosutra planirane su i organizirane posjete udruženja, privrednih subjekata i građana.

Podsjetimo, u protekle četiri godine u okviru projekta „Bosanska Krupa – grad malih sajmova“ izgrađenog od strane LAG „Una-Sana“ održano je više sajmova, svake po četiri: Sajam knjige, Sajam ljekovitog bilja, Sajam organske proizvodnje, Sajam narodnih rukotvorina, te Sajam meda, sa manjim izmjenama samo u nazivima i broju učesnika.

U kulturno-zabavnom dijelu otvaranja sajma učestvovala je folklorna sekcija KUD-a „Stari grad“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti