Počeo dugo najavljivani 5. "AIESEC Career Days": Do radnog mjesta istog dana

22.05.2009. 12:36 / Izvor: eKapija.ba
Počeo dugo najavljivani 5. 'AIESEC Career Days': Do radnog mjesta istog dana

U sarajevskom Domu mladih, 21. maja 2009. godine je počeo dugo najavljivani AIESEC Career Days. Ovaj projekat ima za cilj uvezati studente svih fakulteta sa najuspješnijim kompanijama, kojih ove godine ima preko 30.

Studenti još uvijek mogu upload-ovati svoje biografije na www.careerdays.ba te na taj način obezbijediti svoje mjesto u AIESEC Career Days bazi podataka koja će biti dostupna svim kompanijama učesnicama.

"Sajam je u punom jeku, kompanije su tu i studenti su tu, sve teče planiranom dinamikom. Posjećenost je odlična, ja sam prezadovoljan. Po nekoj slobodnoj procjeni nekih 1000 studenata je već procirkulisalo kroz dvoranu, predali su svoje biografije, razgovarali sa menadžerima. Razgovarao sam sa predstavnicima kompanija i svi su prezadovoljni odzivom studenata, organizacijom, i svim ostalim stvarima koje su trebale da budu ispunjene", kazao je za portal eKapija.ba Kerim Hadžović, PR AIESEC-a.

Kako bi studenti bili u potpunosti spremni za sajam, 19. maja 2009. godine je organizirana radionica pod nazivom "U susret AIESEC Career Days-u" na temu pisanja CV-a, motivacionog pisma, te ponašanja na poslvnom razgovoru. Osim što mogu upload-ovati svoje biografije na web stranici, na sajmu ih mogu predati direktno poslodavcima, te kroz kratki intervju obezbijediti svoje radno mjesto istog dana.

Da su i kompanije zainteresirane za zapošljavanje mladog i obrazovanog kadra, potvrdila je i Vesna Buvarović, marketing menadžer kompanije Orbico, koja se ove godine po prvi put predstavila studentima.

"Vjerujem da će i za nas i za studente ovo biti zanimljivo iskustvo, jer smo, koliko primjećujem, ovdje jedina kompanija koja se bavi distribucijom i zastupanjem renomiranih svjetskih brandova. Studentima možemo ponuditi nešto novo u odnosu na ostale prisutne. Mi smo vrlo zadovoljni odzivom studenata i onim što smo imali prilike vidjeti i čuti, razgovarati s mladim ljudima. Do sada smo prikupili sigurno 100 aplikacija i isto tako studenti su ispunili upitnike sa pitanjima koje smo pripremili za njih a koje su se odnosile na neka pitanja vezana za njihova očekivanja od prvog radnog mjesta, jer to je za nas kao njihovog budućeg poslodavca vrlo zanimljivo", kazala je Buvarovićeva.

Pored mogućnosti zaposlenja, posjetioce su čekala i mnogobrojna iznenađenja, a ulaz na sajam je besplatan.

Kako je AIESEC organizacija koji čine i vode isključivo studenti, u petak, 22. maja 2009. godine u klubu Tabu, sa početkom u 21.00 h će se održati veliki after party.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti