Počeo IX Festival rada - takmičenje kuhara, konobara, poslastičara i pekara

06.05.2017. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Počeo IX Festival rada - takmičenje kuhara, konobara, poslastičara i pekara

GastroID centar nudi obuke u ugostiteljstvu i hotelijerstvu za zanimanja pomoćnog kuhara..

U Hotelu by GastroID 5. i 6. maja 2017. godine održava se takmičenje u sklopu IX FESTIVALA RADA srednjih tehničkih i stručnih škola BiH ćiji je domaćin ove godine Srednjoškolski centar Hadžići. Organizovat će se takmičenje za zanimanja iz hotelijersko-ugostiteljskog sektora u kojem će sudjelovati 11 ekipa kuhara, 4 ekipe poslastičara, 4 ekipe konobara i 3 ekipe pekara iz svih srednjih tehničkih i stručnih škola iz Bosne i Hercegovine.

Kroz ovu manifestaciju organizatori žele stvoriti interes za spomenuta zanimanja kako bi potaknuli turističku konkurentnost BiH. Festival je podržan od strane Vlade Švicarske i programa ‘Prilikaplus’ za razvoj kompetencija i unapređenja zapošljivosti. Vlada Švicarske kroz program ‘Prilikaplus’ podržava i rad GastroID centra za obuke u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Sjedište centra GastroID je u Hotelu by GastroID koji posluje u okviru firme Tofi Sarajevo - jedan od partnera festivala.

GastroID centar nudi obuke u ugostiteljstvu i hotelijerstvu za zanimanja pomoćnog kuhara, kuhara i sobarice, a uskoro će ponuditi i obuke za slastičara, konobara, recepcionera, barmena, restoranskog i hotelskog menadžera, te kratke obuke ovisno o potrebama tržišta. Obuke se izvode u Sarajevu i na lokacijama u partnerskim objektima širom Bosne i Hercegovine.

Cilj obuka jeste pružiti podršku poslodavcima u jačanju ljudskih resursa i kreiranju novih radnih mjesta, te omogućiti razvijanje novih vještina kod osoba bez iskustva u sektoru ugostiteljstva i hotelijerstvu kako bi odgovorili na potrebe tržišta rada, kao i nadogradnja postojećih vještina kod polaznika s iskustvom koji žele unaprijediti svoje znanje.

Festival počinje u 13.00 sati, a završava u 16.30 proglašenjem pobjednika u Hotelu by GastroID, adresa Nike Kolumbića- Šake br. 78, 71 210 Ilidža.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti