Počeo je Sajam informacijskih tehnologija

10.04.2013. 16:58 / Izvor: eKapija.ba
Počeo je Sajam informacijskih tehnologija

Svečano je otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, a njime i Sajam informacijskih tehnologija SIT 2013. Nakon prigodnih obraćanja direktorice Mostarskog sajma i štovanih uzvanika, posebni predstavnik EU-a u BiH Peter Sorensen proglasio je sajam službeno otvorenim.

 

Svečano je otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, a njime i Sajam informacijskih tehnologija SIT 2013. Nakon prigodnih obraćanja direktorice Mostarskog sajma i štovanih uzvanika, posebni predstavnik EU-a u BiH  Peter Sorensen proglasio je sajam službeno otvorenim.

Oko 700 izlagača iz 40 zemalja koje predstavljaju svoje proizvode i usluge razlog su iznimne posjećenosti ovog sajma, a među njima poseban dio je rezerviran za SIT, gdje posjetitelji mogu sljedećih nekoliko dana vidjeti novosti i usluge iz sljedećih tvrtki i ustanova: Katarina, Select M, ZK Office, Intera, Avacom, Fakultet informacijskih tehnologija Mostar i Fakultet strojarstva i računarstva Mostar.

Četvrtak je dan rezerviran za konferenciju pod nazivom „eGovernment – modernizacija javne uprave na lokalnoj i regionalnoj razini“, koja će se održati u paviljonu broj 1. Predavanja na konferenciji su zatvorenog tipa, pa se trebate prijaviti ukoliko želite prisustvovati ovoj konferenciji.

Danas je službeno zatvoren natječaj za izradu koncepta mobilne aplikacije pod nazivom „MobIdeja“, a prijavljeni kandidati i posjetitelji sajma će u petak, 12. 4. moći sudjelovati u edukacijskom dijelu sajma u vidu radionica kako bi naučili izraditi mobilnu aplikaciju. Ulaz na edukacijski dio je slobodan za sve posjetitelje sajma, a tu vas očekuju razne teme radionica i edukativnih predavanja, poput izrade poslovnog plana, korištenje Google AdWordsa i Facebooka u promotivne svrhe i ostale.

Posjetite nas ili pratite novosti sa sajma na www.sit.ba.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti