Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Počeo novi ciklus "FIATA škole špedicije"

20.02.2021. 09:34 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine započela je 18.02.2021. godine realizaciju novog ciklusa "FIATA škole špedicije" za školsku 2021. godinu, koji se realizira u učionici i online u isto vrijeme. Nastavu u okviru tekućeg ciklusa škole pohađa ukupno 21 polaznik iz 8 kompanija, saopćili su iz VTK BiH.

Proces edukacije u okviru "FIATA škole špedicije" realizira se kroz 14 modula nastavnog plana i programa, u skladu sa standardima Međunarodnog saveza špediterskih udruženja (FIATA), a uključuje sljedeće module: Uvod u špediterstvo, Pomorski transport, Kontejnerizacija i kontejnerski transport, Zračni transport, Cestovni transport, Željeznički transport, Intermodalni i multimodalni transport, Nacionalni/međunarodni prijevoz tereta unutarnjim plovnim putevima, Carinske procedure i INCOTERMS, Logistika, Skladištenje i distribucija, Transportno osiguranje, Transport opasne robe, Informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) u špediterstvu.

Završetak novog ciklusa škole planiran je u mjesecu augustu 2021. godine.

Za sva pitanja u vezi sa projektom "FIATA škola špedicije" obratite se upitom na e-mail adresu mirza.konjo@komorabih.ba ili pozivom na broj telefona 033/566-204.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti