Počeo redovni aviosaobraćaj na tuzlanskom aerodromu: Dogovorene čarter linije za Antaliju

21.04.2009. 14:33 / Izvor: Tuzlanski list
Počeo redovni aviosaobraćaj na tuzlanskom aerodromu: Dogovorene čarter linije za Antaliju

Nakon prošlosedmičnih uspješnih uspješnih letova, iz Tuzle za Frankfurt i 20. aprila 2009. godine je odletjelo 8 putnika, a i 23. aprila 2009. godine se također očekuje približan broj putnika. Nakon što su tri ili četiri leta iz Tuzle za Frankfurt otkazana zbog nezainteresovanosti putnika, prošlosedmičnim letovima otpočeo je redovni aviosaobraćaj na tuzlanskom aerodromu.

U cilju bolje i dalje promocije letova sa tuzlanskog aerodroma, 20. aprila 2009. godine je rukovodstvo aerodroma, zajedno sa Ministarstvom za saobraćaj i turizam Tuzlanskog kantona, organizovalo i sastanak sa predstavnicima turističkih agencija sa područja Sjeverozapadne Bosne. Cilj je bio dovesti što veći broj putnika na tuzlanski aerodrom.

"Mora se još mnogo toga uraditi. Mi smo zajedno sa Vladom TK stvorili uslove za prijem putnika, sad ih svi zajedno moramo dovesti ovamo. Ne smijemo dozvoliti da se ponovi slučaj otvaranja letova prema Frankfurtu, kada nijedna agencija nije pokazala spremnost da promoviše tu liniju", kazao je Enver Jukanović, direktor Aerodroma.

Otvorenija saradnja sa agencijama u protekle dvije sedmice dovela je do novih dogovorenih letova, koji će sigurno početi sredinom juna i to prema Antaliji u Turskoj.

"U toku ljetne sezone, tačnije od 13. juna 2009. godine, mi smo dogovorili čarter letove koji će iz Tuzle polijetati svakih sedam ili petnaest dana. S obzirom da smo mi već organizovali letove sa ovog aerodroma prema Antaliji, vjerujemo da će odziv putnika biti dobar i da ćemo uspjeti napuniti avione i do 100 mjesta", kazao je Asim Bečić, direktor agencije "Goldentours", koja je i ugovorila sa Turskom i BH Airlinesom.

U planu je u nabavka elektronskog sistema za rezervisanje karata, za koji Vlada TK treba da odvoji oko 90 hiljada maraka, a ubrzo počinju i dogovori za otvaranje destinacije prema Bazelu, kao i otvaranje niskotarifnih linija prema različitim lokacijama u Evropi i okruženju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti