Početak radova na autoputu Prnjavor- Banjaluka

12.08.2014. 08:44 / Izvor: RTRS
Početak radova na autoputu Prnjavor- Banjaluka

​Evropska investiciona banka uplatila je avansna sredstva na račun konzorcijuma preduzeća koji grade dionicu auto puta Prnjavor-Banjaluka čime su stvoreni uslovi da izvođač u narednih mjesec dana počne sa radovima.

Evropska investiciona banka uplatila je avansna sredstva na račun konzorcijuma preduzeća koji grade dionicu auto puta Prnjavor-Banjaluka čime su stvoreni uslovi da izvođač u narednih mjesec dana počne sa radovima, kako je i predviđeno ugovorom.

Ovo je za Radio RS potvrdio ministar saobraćaj i veza RS, Nedeljko Čubrilović, koji je napomenuo da se uskoro može očekivati polaganje prvog sloja asfalta na dionici Doboj- Banjaluka.

Govoreći o šteti na infrastrukturnim objektima u Srpskoj, ministar Čubrilović je rekao da je u majskim poplavama pričinjena šteta putnoj privredi od 140 miliona maraka, dok se još sumiraju rezultati od poslednjih poplave.

Sada je sasvim izvjesno da će početkom naredne godine početi i gradnja strateški važnog mosta na Savi u Gradišci, jer je Hrvatska obezbijedila sva potrebna sredstva, čime će, prema riječima ministra Čubrilovića, biti stvoreni daleko bolji uslovi za saobraćaj na jednom od najfrekventnijih graničnih prelaza u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti