Počinje izgradnja glavnog fekalnog kolektora u Bijeljini

26.09.2012. 15:03 / Izvor: SRNA
Počinje izgradnja glavnog fekalnog kolektora u Bijeljini

Konzorcijum preduzeća "Hidrokop" iz Banjaluke i bijeljinske "Higre" počinje izgradnju glavnog fekalnog kolektora u Bijeljini, a investicija je vrijedna 2,4 miliona eura.

Novac je obezbijeđen iz zajma Evropske banke za obnovu i razvoj i iz budžeta grada, a ugovor o izgradnji danas su potpisali v.d. gradonačenika Bijeljine Mićo Mićić i predstavnici konzorcijuma.

Vlasnik "Higre" Dragan Sarić naglasio je da je riječ o vrlo zahtjevnom, ali dobro urađenom projektu.

Kolektor će biti dug 6,7 kilometara, na tri mjesta prolazi ispod vodotoka i na jednom mjestu ispod magistralnog puta, a gradi se na prosječnoj dubini od četiri metra.

Mićić je tokom potpisivanja ugovora pohvalio saradnju lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske na velikom projektu izgradnje kanalizacije u Bijeljini na koju će, prema njegovim riječima, biti priključeno 40.000 korisnika, a biće trajno riješen i problem prečišćavanja otpadnih voda u gradu.

Direktor bijeljinskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Dragomir LJubojević rekao je nakon potpisivanja ugovora da će i potrošačima koji ne budu priključeni na kanalizaciju biti omogućeno priključenje postojećih septičkih jama na sistem za prečišćavanje otpadnih voda, te istakao da će na taj način biti ispoštovn novi zakon u ovoj oblasti.

On je dodao da će trajno rješavanje problema prečišćavanja otpadnih voda prema evropskim standardima u Bijeljini biti značajno i za proizvodnju zdrave hrane koja je strateško opredjeljenje Semberije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti