Počinje kampanja EU pred tvojim vratima

14.03.2014. 09:17 / Izvor: eKapija.ba
Počinje kampanja EU pred tvojim vratima

U okviru inicijative koja danas počinje s radom, petnaest opština širom Bosne i Hercegovine će se udružiti sa Uredom specijalnog predstavnika EU u BiH s ciljem informisanja građana o evropskoj perspektivi zemlje

U okviru inicijative koja danas počinje s radom, petnaest opština širom Bosne i Hercegovine će se udružiti sa Uredom specijalnog predstavnika EU u BiH s ciljem informisanja građana o evropskoj perspektivi zemlje.

"EU pred tvojim vratima" je informativna kampanja koja će biti provedena širom zemlje tokom prve polovine ove godine i čiji cilj je jačanje svijesti o mogućnostima i izazovima pristupanja EU, te isticanje vrijednosti koje dijele Bosna i Hercegovina i EU.

Za vrijeme jednoipodnevnog programa aktivnosti na temu EU, opštine će biti domaćini debata u srednjim školama, kviz takmičenja, takmičenja talenata, koncerata i pozorišnih predstava.

Poseban dio projekta činit će "Kafa sa EU", tokom koje će građani imati priliku sresti se i razgovarati sa zvaničnicima EU, među kojima su ambasadori država članica i predstavnici lokalnih vlasti.

Prvi program “EU pred tvojim vratima”, i otvaranje projekta, biće održano u Ugljeviku danas i sutra, nakon čega će “EU pred tvojim vratima” svake sedmice gostovati u drugoj opštini.

Programi će biti održani u Bileći 21-22. marta, Kladnju 28-29. marta, Vlasenici 4-5. aprila, Novom Gradu 9-10. aprila, Sanskom Mostu 11-12. aprila, Bugojnu 18-19. aprila, Srebreniku 25-26.aprila, Prozoru 29-30 aprila, Tesliću 9-10. maja, Sokocu 16-17. maja, Kupresu 20-21. maja, Šamcu 23-24. maja, Ključu 30-31. maja i Posušju 6-7. juna, saopćeno je iz Delegacije EU/Ureda specijalnog predstavnika EU.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti