Počinje projekat dokvalifikacije u metaloprerađivačkom sektoru

06.05.2014. 15:20 / Izvor: eKapija.ba
Počinje projekat dokvalifikacije u metaloprerađivačkom sektoru

Projektom je predviđena prekvalifikacija 20 nezaposlenih lica metaloprerađivačkog sektora od kojih će njih 10 nakon programa obuke potpisati ugovor o radu sa REMUS Innovation d.o.o.

Prema posljednjim navodima iz Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, Općini Sanski Most su odobrena sredstva za realizaciju projekta  ''Kreiranje i sprovođenje programa stručne dokvalifikacije i prekvalifikacije u metaloprerađivačkom sektoru uz mentorstvo dijaspore'' koji će se implementirati u okviru programa UNDP-a ''Migracije i razvoj'' a u saradnji sa preduzećem REMUS Innovation d.o.o. Sanski Most.

Projektom je predviđena prekvalifikacija 20 nezaposlenih lica metaloprerađivačkog sektora od kojih će njih 10 nakon programa obuke potpisati ugovor o radu sa REMUS Innovation d.o.o. Pored njih, projektom će biti obuhvaćeno i 10 postojećih uposlenika REMUS-a koji će dobiti dodatna znanja i vještine za specijalistička metalska zanimanja.

Ukupna vrijednost projekta je 57.923,00 KM od čega je učešće Općine Sanski Most u iznosu od 8.520,00 KM a početak projekta je planiran u junu ove godine objavom javnog poziva nezaposlenim licima za učešće u projektu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti