Vijesti

Počinje rekonstrukcija ulice Bravadžiluk - Vrijednost projekta 319.927,05 KM

20.01.2010. 11:27 / Izvor: eKapija.ba

Kao što je i planirano, radovi na rekonstrukciji i popločavanju ulice Bravadžiluk počinju 20.01.2010. godine. Kao što možete vidjeti na pratećim fotografijama, ulica je već očišćena i spremna za početak radova, saopćila je press služba Općine Stari Grad.

U Bravadžiluku će biti zamijenjene sve instalacije (vodovodna, plinska telefonska, 20 metara oborinske kanalizacije, elektro-instalacije…), a nakon toga će biti postavljene ploče, iste kao što su postavljene i u drugim ulicama Baščaršije. Izvođač je dužan ugovorene radove završiti u roku od 75 dana od dana uvođenja u posao. Radovi će se izvoditi u dvije smjene, a dinamika zavisi od vremenskih prilika. Prijedlog izvođača radova je da se duž čitave ulice Bravadžiluk napravi iskop i zemlja odvuče na deponiju, a iskop ispuni tamponom, kako bi se spriječilo stvaranje blata i omogućili što bolji uslovi za rad. Nakon završetka radova, ova ulica će ponovo zasjati starim sjajem. Izvođač radova je građevinska firma "Mibral-Neimari".

Vrijednost ovog projekta je 319.927,05 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti