Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Počinje s radom bazen u WOG centru u Vogošći

24.06.2020. 08:15 / Izvor: Akta.ba

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić potpisao je jučer Sporazum o podršci funkcionisanju bazena u WOG centru u Vogošći sa općinskim načelnikom Edinom Smajićem, a koji će na duži period biti ustupljen pod zakup JU KSC Vogošća.

Ovim sporazumom se u 2020. godini od Ministarstva kulture i sporta obezbjeđuje 50.000 KM za funkcionisanje bazena. Općina Vogošća je za tu namjenu u budžetu  predvidjela iznos od dodatnih 50.000 KM, a ostatak sredstava će se obezbijediti putem sufinansiranja susjednih općina Ilijaš i Centar, koje će također koristiti usluge ovog bazena za potrebe škola plivanja, rekreativnog i sportskog plivanja.

Kako je istaknuto, očekuje se da će ovaj projekt podržati i druga kantonalna ministarstva kroz projekte koji bi direktno mogli biti vezani za korištenje bazena, među kojima su Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih, te Ministarstvo za boračka pitanja.

Tokom prethodnih nekoliko sedmica vršene su intenzivne pripreme kako bi se obezbijedili tehnički preduslovi za puštanje bazena u funkciju, a na svojoj sjednici od 22.06.2020.godine Općinsko vijeće je jednoglasno dalo saglasnost JU KSC Vogošća da potpiše ugovor o zakupu sa vlasnikom bazena.

Zvanično potpisivanje ugovora između JU KSC Vogošća i kompanije “Hayat” koja je vlasnik bazena biće upriličeno danas, na Dan Općine Vogošća, najavljeno je ovom prilikom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti