Počinje zaprašivanje komaraca iz zraka i s kopna

09.06.2014. 17:03 / Izvor: Fena
Počinje zaprašivanje komaraca iz zraka i s kopna

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić kazao je da su osigurane sve potrebne dozvole kako bi se započelo tretiranje komaraca iz zrakoplova.

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić kazao je da su osigurane sve potrebne dozvole kako bi se započelo tretiranje komaraca iz zrakoplova, te da bi prema posljednjim informacijama tretiranje prvih 2.500 hektara površine trebalo započeti večeras. "Nadam se da će se u narednim danima tretirati veći dio površine Distrikta. Dao sam zadaću Odjelu za zdravstvo da pojačano krenu i s našim kopnenim jedinicama koje tretiraju komarce s prijenosnim uređajima", naglasio je Domić.

Dodao je da su se tijekom vikenda na crpnoj stanici "Đurići" pojavile izvjesne poteškoće te je došlo do manjih oštećenja na izlazu iz crpne stanice što se jučer uspjelo sanirati, stoga se danas očekuje stavljanje u pogon sve tri crpke koje tamo rade.

"Imajući u vidu da se dio ustave na ulazu u Vučilovac srušio, danas gradimo alternativni pristup kako bismo mogli organizirano krenuti u čišćenje Vučilovca. Za taj posao očekujemo djelovanje Oružanih snaga BiH budući da smo dobili njihovu suglasnost te računamo na potporu", izjavio je gradonačelnik Domić.

Istaknuo je da je Higijensko-epidemiološka služba  zadužena da za Vučilovac proglasi poseban tretman jer se voda na tom području jako dugo zadržala i tamo su još uvijek značajne površine pod vodom što prostor čini opasnim za zdravlje.

"Moramo uspostaviti jasan režim ulaska i izlaska iz Vučilovca, ne samo prema Krepšiću nego i prema Kopanicama jer zbog higijensko-epidemiološke situacije u Vučilovcu još uvijek nismo u mogućnosti da proglasimo kraj elementarne nepogode", kazao je Domić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti