Pocinkaonica među najuspješnijim firmama u Republici Srpskoj

19.01.2009. 12:51 / Izvor: Fena
Pocinkaonica među najuspješnijim firmama u Republici Srpskoj

Poslije privatizacije 2003. godine, Fabrika za pocinčavanje iz Potočara kod Srebrenice nastavila je proizvodnju s 19 radnika. I pored problema, ova firma je konstantno imala rast proizvodnje, a to je rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, tako da sada ima 60 uposlenih.

"Radimo pocinčavanje metalnih konstrukcija, rasvjetnih stupova, opreme za komunalne usluge, autodijelova, ograde... Imamo poslovne partnere u BiH, Srbiji, Americi, Kanadi, Engleskoj, Belgiji, Italiji i Libiji. Saradnja se obavlja na obostrano zadovoljstvo. Radimo po svjetskim standardima te su naši komitenti izuzetno zadovoljni", kaže Neđo Trninić, direktor i menadžer Fabrike za pocinčavanje.

Prije dvije godine, Pocinkaonica je proglašena među tri najuspješnije u Republici Srpskoj. Zadovoljni su i radnici koji su nedavno primili i 14. plaću za prošlu godinu, regres, topli obrok i novčane nagrade za božićne praznike. Inače, prosječna plaća u ovoj firmi je 820 KM.

Prošle godine u Potočarima je obavljeno pocinčavanje oko sedam hiljada tona različitih čeličnih elemenata, ali ovdje se nadaju da će uskoro vrijeme dostići projektovane kapacitete od 11.000 tona.

Trninić ističe da je ovaj način pocinčavanja ekološki zdrav, a garancija za urađeni posao je 20-40 godina u primorskim krajevima, a do 70 godina u kontinentalnim dijelovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti