Podrška Općine Centar privrednim subjektima i malim zanatima

13.05.2020. 08:00 / Izvor: Akta.ba
Podrška Općine Centar privrednim subjektima i malim zanatima

Kako je poznato javnosti u toku je realizacija projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta hotela Holiday na Marijin dvoru za potrebe otvaranja Cineplexx kina.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je jučer održao sastanak sa privrednikom Rasimom Bajrovićem, vlasnikom Europa grupacije i direktorom hotela Evropa i Holiday.

Kako je poznato javnosti u toku je realizacija projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta hotela Holiday na Marijin dvoru za potrebe otvaranja Cineplexx kina koje će imati osam dvorana sa 1400 sjedišta i poslovnom zgradom na površini oko 5000 metara kvadratnih, za šta je nadležna općinska služba sa ispunjenjem zakonskih uslova izdala odobrenje za građenje sredinom aprila prošle godine.

Sa nastankom vanredne situacije pandemije koronavirusa i ova grupacija je osjetila privredni pad i manjak kapitala kako bi sve svoje poslovne angažmane realizovala do kraja juna ove godine kada su planirali završetak pomenutih radova.

"Kako ova grupacija namjerava da dodatno zaposli još radnika u novodograđenom poslovnom objektu, gdje smo posebno zainteresovani za zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca pripadnika Armije RBiH i MUP RBiH, te demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida, Općina Centar, kako u ovom, tako i u ostalim slučajevima pomoći privrednicima i malim zanatima, neće ostati po strani. Osim dogovora o vanjskom uređenju oko novog kompleksa i pristupne saobraćajnice također smo razgovarali o setu finansijskih mjera kako bi pomogli našim privrednicima da što lakše prevaziđu ovu vanrednu situaciju koja je unazadila poslovanje. Općina Centar će u narednom periodu sa bankom koju odabere na osnovu javnog poziva plasirati finansijska sredstva za pomoć privrednim društvima kao i zanatlijama. U našem budžetu obezbijedili smo finansijska sredstva za finansiranje kamata kod odabrane banke", objasnio je Ajnadžić.

Sastanku su također u ime Općine Centar prisustvovali savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, te pomoćnici načelnika Amela Landžo, Belma Bašović, Fahrudin Kurtović i Samir Šehović.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti