Vijesti

Podrška samozapošljavanju mladih putem fonda za mlade preduzetnike Republike Srpske

30.03.2009. 15:04 / Izvor: eKapija.ba

U Narodnoj skupštini Republike Srpske, 30.03.2009. godine je Razvojna agencija Eda održala konferenciju za novinare na temu "Podrška samozapošljavanju mladih putem fonda za mlade preduzetnike Republike Srpske" na kojoj je predstavljena publikacija Samozapošljavanje mladih – od nezaposlenosti do preduzetništva, navodi se u saopćenju.

O fondu za mlade preduzetnike Republike Srpske su govorili: Srđan Mazalica, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Slobodan Marković, direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske i Mišel Pavlica, vođa projekta "PRaVA ŠANSA: prva za mlade, prava za vlade" i koautor publikacije Samozapošljavanje mladih – od nezaposlenosti do preduzetništva.

Učesnici su predstavili fond za mlade preduzetnike sa ukomponovanom preduzetničkom obukom koji treba da omogući i olakša zainteresovanim mladim ljudima sa preduzetničkim ambicijama da se pripreme za preduzetničke aktivnosti kroz odgovarajuću praktičnu obuku i da obezbjede finansiranje za svoje poslovne planove pod znatno povoljnijim uslovima. Predstavljeni su principi funkcionisanja fonda, moguća opcija njegovog institucionalnog rješenja, kao i zakonodavna procedura u vezi sa uspostavljanjem fonda za mlade preduzetnike Republike Srpske.

Pripremljen je nacrt zakona o fondu za mlade preduzetnike Republike Srpske, a postupak njegovog donošenja u Narodnoj skupštini Republike Srpske će pokrenuti narodni poslanik Srđan Mazalica. Implementacija predloženog zakonskog rješenja treba da doprinese povećanju broja preduzetnika i preduzeća koja vode mladi, sa pozitivnim efektima na zapošljavanje i privredu Republike Srpske i BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti