Podrška start-up firmama u Inovacionom centru Banja Luka

27.12.2017. 15:42 / Izvor: Akta.ba
Podrška start-up firmama u Inovacionom centru Banja Luka

Grad je opredijeljen da podrži pokretanje novih poslova, pogotovo novih tehnologija, naveo je Radojičić

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, zajedno sa ministrom nauke i tehnologije RS, Jasminom Komićem, posjetitio je danas start-up firme Asioso i Digivoks, koje su nedavno pokrenule poslovanje u novim prostorijama Inovacionog centra Banja Luka, a koje je Grad Banja Luka ustupio ovom centru.

U izjavi novinarima, Radojičić je podsjetio da je ljetos Skupština grada donijela odluku da se tri poslovna prostora u vlasništvu Grada, veličine oko 350 kvadratnih metara, dodijele Inovacionom centru za potrebe razvijanja start-up biznisa.

"Grad je opredijeljen da podrži pokretanje novih poslova, pogotovo novih tehnologija. Ovdje su sada dvije nove firme sa 17 zaposlenih, koji će imati priliku da rade i da ostvare dobar prihod. Naša praksa je da nastavimo istim putem odnosno da i preostala dva prostora privedemo sličnoj namjeni. Ukoliko Inovacionom centru bude trebalo još prostora, Grad će biti na raspolaganju za saradnju", naglasio je Radojičić.

Ministar Komić je istakao da ICBL radi od 2010. godine i da je do sada zaprimio 205 poslovnih ideja, da su podržana 83 tima, te osnovano 36 kompanija u kojima je zapolseno oko 260 radnika.

"Prema postignutim rezultatima, možemo reći da postoji puna opravdanost za postojanje Inovacionog centra, te njegovo dalje širenje. Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradskoj upravi na saradnji, jer su prepoznali mogućnost za razvoj preduzetništva", rekao je Komić.

Direktor agencije Digivoks Aleksandar Čičić, kazao je da je njegova firma specijalizovana za digitalni marketing i dodao da su od Inovacionog centra dobili lijep prostor za rad, na dobroj lokaciji, dok je Nebojša Ljubičić iz firme Asioso rekao da oni rade u Banjoj Luci, Beču i Minhenu, te da su uglavnom orijentisan na posao sa inostranim partnerima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti