Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Podrška za 11 preduzeća s područja Unsko-sanskog kantona

07.07.2018. 08:07 / Izvor: Fena

Privredna komora Unsko-sanskog kantona je u okviru USAID-ovog Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima, danas u Bihaću potpisala memorandume o razumijevanju i dodjeli sredstava podrške za 11 preduzeća iz kantona. Vrijednost projekta je  125.000 KM.

Dodjelom sredstava i podrškom za 11 preduzeća iz sektora metaloprerade i drvopreprade, otvorena je mogućnost novih zapošljavanja, odnosno obuke radne snage. Omogućen je i bolji pristup tržištima, te upravljanje kvalitetom proizvoda.

"Dodijeljujemo sredstva metaloprerađivačima i drvoprerađivačima s područja cijelog USK, dakle zastupljeni su gotovo svi gradovi i općine. Radi se o renomiranim firmama i poslovnim liderima u ovim sektorima, a Privredna komora će ih putem USAID-a i lokalnih zajednica podržati s 50 posto od ukupne novčane vrijednosti", istakao je Nihad Šušnjar, Sekretar Privredne komore USK

Edita Kardašević, vlasnica firme "Prevent home" iz Ključa kazala je da je to  od velikog značaja za njenu firmu.

"Proširujemo tržište i samim tim imamo potrebu za dodatnom radnom snagom, pa ćemo tako zaposliti 10 do 15 novih radnika", potvrdila je. 

Osim novih radnih mjesta, očekuje se i povećanje proizvodnje, odnosno izvoza, a naredni javni poziv za podršku privrednim društvima očekuje se već u novembru ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti