Podrumi "Vukoje 1982" osvojili zlatnu medalju na Beowine

20.02.2015. 09:33 / Izvor: SRNA
Podrumi 'Vukoje 1982' osvojili zlatnu medalju na Beowine

Vino iz Vinarije Vukoje je jedino iz BiH koje je dobilo zlatnu nagradu na sajmu "Beowine". I ovo je veliki uspjeh ali i obaveza menadžmentu Vinarije da nastave i dalje sa promocijom vina i države.

Vinarija "Vukoje 1982" iz Trebinja osvojila je zlatnu medalju na ovogodišnjem međunarodnom sajmu vina "Beowine" u Beogradu za vino "Vranac - Vukoje", berba 2011. godine.

Direktor "Podruma Vukoje 1982" Radovan Vukoje rekao je Srni da je od vinarija iz Republike Srpske i BiH, koje su učestvovale u takmičenju za najbolje vino sajma, jedino njegova vinarija dobila ovu visoku nagradu.

"Jedino smo vino iz BiH koje je dobilo zlatnu nagradu na sajmu `Beowine`. To smatramo velikim uspjehom i smatramo daljom obavezom da na pravi način promovišemo našu zemlju i naše vinogorje", rekao je Vukoje.

Vinarija "Vukoje" učestvovala je na sajmu vina u Beogradu na zajedničkom štandu Republike Srpske koji je organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Na sajmu su nagrađena vina još četiri vinarije iz Republike Srpske.

Na ovogodišnjem sajmu vina "Beowine", koji se održava istovremeno sa Sajmom turizma, od 19. do 22. februara, Republika Srpska predstavila je svoje najuspješnije vinare i vinogradare, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti