Podržan nastavak razgovora o sukcesiji imovine bivše SFRJ

23.02.2018. 09:49 / Izvor: Akta.ba
Podržan nastavak razgovora o sukcesiji imovine bivše SFRJ

Zbog obimnosti dnevnog reda i složenosti tema, 19. sastanak će biti nastavljen, kako je planirano, u martu 2018. godine u Beogradu.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine zadužilo je ovlaštenog predstavnika BiH u Zajedničkom komitetu za provedbu Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ da nastave započete aktivnosti na realizaciji obaveza iz ovog aneksa i zaključaka sa prvog dijela 19. sastanka Zajedničkog komiteta za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ, koji je održan u Beogradu u decembru prošle godine.

U Informaciji Ministarstva vanjskih poslova istaknuto je da je zajednička prodaja imovine u New Yorku, Bonu, Bernu i Tokiju, koju je Komitet pokrenuo u proteklom periodu, imala visok prioritet u agendi razgovora zbog brojnih aktivnosti koje treba provesti u cilju što skorije realizacije prodaje i raspodjele dobijenih sredstava.

Na sastanku je, između ostalog, podržan rad Ekspertne grupe za raspodjelu umjetničkih djela. Razmijenjena su i mišljenja o trenutnom stanju u pogledu raspodjele imovine u Braziliji, Nju Delhiju i Moskvi te je zaključeno da se razgovori u vezi sa ovom imovinom nastave, nakon što se prikupe dodatne informacije. 

Zbog obimnosti dnevnog reda i složenosti tema o kojima se raspravljalo, 19. sastanak će biti nastavljen, kako je planirano, u martu 2018. godine u Beogradu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti