Podržani principi Prijedloga zakona o javnim nabavkama

14.09.2020. 15:14 / Izvor: SRNA
Podržani principi Prijedloga zakona o javnim nabavkama

Usvojen je izvještaj o radu Savjeta ministara za 2019. godinu.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržala je principe Prijedloga zakona o javnim nabavkama BiH, čiji su predlagači poslanici Kluba Demokratskog fronta.

Usvojen je izvještaj o radu Savjeta ministara za 2019. godinu u dijelu nadležnosti Komisije za finansije i budžet, kao i izvještaj o radu Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara, Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Agencije za javne nabavke BiH.

Primljena je k znanju informacija Ministarstva finansija i trezora o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za period januar - decembar 2019. godine, saopšteno je iz Predstavničkog doma.

Komisija je odobrila Nacrt budžeta Kancelarije za reviziju institucija BiH za 2021. godinu, a k znanju je primljen finansijski izvještaj Kancelarije za period od 1. januara do 30. juna ove godine.

Prihvaćen je Prijedlog plana Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma za razmatranje izvještaja o finansijskom poslovanju institucija BiH u 2019. godini, čiji je podnosilac Kancelarija sekretara Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti