Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Podsticati zajedničko ulaganje sa BiH

09.04.2018. 07:44 / Izvor: Nezavisne novine

Ekonomska saradnja između Srbije i BiH napreduje, a u prethodne dvije godine rastao je i uvoz i izvoz - u 2017. godini razmjena je bila 1,7 milijardi eura, od toga 1,2 milijarde je bio srpski izvoz.

O novim investicijama na 30.000 kvadratnih metara na Sajmu privrede u Mostaru će naredne nedjelje razgovarati privrednici iz čitavog regiona, a Srbija kao zemlja partner, predstaviće svoje kulturno-umetnicke i turisticke potencijale.

"To je ono što mi promovišemo, da li možemo neke dve-tri kompanija iz odredene oblasti gde nismo konkurencija, a da smo možda kompatibilna da podsticemo, da zajednicki ulažemo", rekao je za RTS Nenad Ðurđević iz Privredne komore Srbije.

Privrednici i strućnjaci ocijenjuju da ima mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje, a Ðurđević ocijenjuje da treba riješiti pitanje necarinskih barijera i poboljšati infrastrukturu.

"Kada imate konkretne proizvode, koji podležu restriktivnim merama tipa fitosanitarne procedure, kontrole, koje cesto nisu usaglašene. Imamo problem i sa nerazvijenom infrastrukturom, pre svega putnom mrežom", rekao je Ðurđević.

Gotovo 60 kompanija iz Srbije predstaviće od 11. do 14. aprila svoje proizvode i usluge na 21. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti