Pogledajte kako izgleda Malak Farma u blizini Kaknja (Video)

29.11.2019. 11:09 / Izvor: Akta.ba
Pogledajte kako izgleda Malak Farma u blizini Kaknja (Video)

Otvaranjem Malak Farme Malahk hotel objedinjuje turističku ponudu ruralnog turizma sa odličnim smještajnim kapacitetima, kao i organsku poljoprivrednu proizvodnju.

Malak je promotivnim videom predstavio javnosti svoju Farmu koja se nalazi u okruženju iskonske prirode, između Visokog i Kaknja, na 45 minuta udaljenosti od Sarajeva. Prostire se na 200 dunuma kvalitetnog zemljišta i šume.

Otvaranjem Malak Farme hotel Malak objedinjuje turističku ponudu ruralnog turizma sa odličnim smještajnim kapacitetima, kao i organsku poljoprivrednu proizvodnju.

 

„Našim gostima nudimo jedinstveno turističko iskustvo iskonske prirode, odlične smještajne kapacitete, zdravu i ukusnu kulinarsku ponudu, kao i raznovrsne aktivnosti na našoj farmi. Vizija Malak Farme je kreirati unikatnu oazu zdravlja na našim prostorima, koja će biti prostor za sve one koji žele zdravu alternativu današnjem brzom načinu života“, poručuju iz Malaka.

Naglašavaju kako je njihova misija proizvodnja halal, organske i zdrave hrane i njegovanje zdravog ambijenta življenja kako bi uticali na poboljšanje zdravlja i kvaliteta života svoji gostiju i cjelokupnog stanovništva.

Na farmi se nalazi preko 2000 stabala jabuka, krušaka, šljiva, trešanja i višanja. Organsko povrće uzgajaju na otvorenom, kao i u plastenicima. Paradajz, paprika, kukuruz, mladi, bijeli i crveni luk, peršun, origano, tikva, krastavac, zelje, kupus, cvekla, rotkva, samo su neke od organskih poljoprivrednih kultura koje uzgajaju na Malak Farmi. Menta, majčina dušica, kamilica, metvica i mnogo drugo ljekovito bilje od kojih prave organske čajeve se nalaze na šumama i livadama ove divne lokacije.

Trenutno se na Malak Farmi uvode novi sadržaji i proširuju kapaciteti, kako bi prve goste mogli primiti na proljeće 2020. godine, kada će biti otvorena za posjetioce.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti