Pogledajte kako izgledaju pripreme za masovnu vakcinaciju u Zetri

14.04.2021. 15:55 / Izvor: Dnevni Avaz

Već od ponedjeljka dvorana će biti preuređena u prostor od 30 punktova namijenjenih za vakcinaciju.

U Olimpijskoj dvorani Zetra, u Sarajevu, u toku su radovi i pripreme za masovnu vakcinaciju stanovništva. Već od ponedjeljka dvorana će biti preuređena u prostor od 30 punktova namijenjenih za vakcinaciju.

Vakcinaciji će dnevno moći pristupiti oko 2.000 pacijenata. 

Podsjetimo, vakcine AstraZeneca, koje je Kantonu Sarajevo donirala Vlada Srbije, na Međunarodni aerodrom Sarajevo dopremljene su 9. aprila, te će biti upotrijebljene za imunizaciju prioritetnih skupina stanovništva.

Za imunizaciju u Kantonu Sarajevo do sada se prijavilo više od 47.000 ljudi. Prijave za vakcinaciju i dalje traju. Građani se mogu prijaviti putem interneta.

U prvoj fazi vakcinacije starije osobe od 75 godina, hronični bolesnici, te štićenici i radnici domova za starije osobe će biti prioritet, s obzirom da je već više od 5.000 zdravstvenih radnika vakcinisano.

Do sada je za Kanton Sarajevo nabavljeno 2.100 doza vakcina AstraZeneca i 3.776 doza vakcina Sinovac. Putem COVAX mehanizma nabavljeno je 23.400 doza Pfizer vakcina, te se uskoro očekuje dolazak 26.400 doza AstraZeneca cjepiva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti