Pogledajte rang listu korisnika grant sredstava za 2017. godinu

21.06.2017. 13:33 / Izvor: Akta.ba
Pogledajte rang listu korisnika grant sredstava za 2017. godinu

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je rang listu korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2017. godinu.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je rang listu korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2017. godinu, saznaje portal Akta.ba.

Na osnovu javnog poziva koji je bio objavljen u martu ove godine, za poticaje inovatorima odabrano je 12 pojedinaca, a za unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture poticaje je dobilo 10 firmi i to Networks INT , Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK", SPARK poslovni park, Razvojna agencija Žepče, Udruženje/Udruga DKH Mostar, Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA Mostar, JU "Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona" Bihać, JP RPC Tuzla-inkubator "Lipnica",  Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče i JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG.

Nadalje, za poticaje je odabrano i 17 udruženja, komora i obrazovnih institucija koje svojim projektima promovišu i potiču razvoj poduzetništva i obrta, dok je 48 firmi dobilo sredstva za namijenjena u okviru projekta tradicionalnih i starih zanata.

Poticaje namijenjene za razvoj vezanih i posebnih obrta dobilo je 59 obrtnika, a 142 firme su dobile sredstva kao poticaj novoosnovanim subjektima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti