Pokreće se postupak programiranog stečaja novotravničke Toplane

14.02.2008. 10:30 / Izvor: Fena
Pokreće se postupak programiranog stečaja novotravničke Toplane

Direktor novotravničke Toplane Ramiz Otuzbir podnio je zahtjev nadležnom sudu u Travniku za vođenje stečajnog postupka za tu tvrtku, doznaje Fena u Službi za gospodarstvo, financije i obnovu općine Novi Travnik.

Za tu ga je odluku ovlastilo Općinsko Vijeće Novi Travnik i to još u februaru 2007. godine.

Prema provedbi zakonskih odredbi vezanih za stečaj a kasnije i za ustupanje prava daljinskog grijanja gradskog područja Novog Travnika, očekuje se stavljanje u funkciju toplane koja je do pred rat grijala preko 3000 stanova te postrojenja unutar kruga nekadašnjeg metalurškog diva MMK «Bratstvo».

Podsjetimo, Općinsko vijeće Novoga Travnika na 20. redovitoj sjednici donijelo Odluku o prihvaćanju Sporazuma o ustupanju prava daljinskog grijanja gradskog područja općine Novi Travnik poduzeću Unis – Energetika d.o.o. Sarajevo. To je poduzeće istu proceduru prije nekoliko godina prošlo i sa susjednom općinom Travnik i tamošnjom toplanom.

Vrijednost kapitala novotravničke toplane, prema procjenama stručnjaka, s više od 12 milijuna maraka spala je, trenutno, na oko 10 milijuna a gubici ostvareni u zadnje tri godine kreću se oko 1,5 milijuna KM. U strukturi kapitala, većinski vlasnik je država s oko 67 posto, dok se 33 posto od ukupnog kapitala, privatiziranog u postupku javnog upisa dionica, nalazi u vlasništvu investicijskih fondova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti