Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pokrenute turističke ture koje predstavljaju Sarajevo iz 1914. godine

10.07.2014. 10:12 / Izvor: eKapija.ba

Uoči stogodišnjice obilježavanja početka Prvog svjetskog rata, krajem juna 2014. u Sarajevu su pokrenute kostimirane turističke ture koje zainteresovanim posjetiocima predstavljaju Sarajevo iz 1914. godine.

Ove specijalizovane istorijske ture osmislila je i realizovala turstička agencija Insider, uz podršku USAID-Sida FIRMA projekta i Fondacije Sarajevo Navigator.

Usljed pomenutog jubileja, Sarajevo se u 2014. godini nalazi u žiži svjetske javnosti, dok je broj zainteresovanih posjetilaca u konstantnom porastu. Veliki broj turista koji posjećuju Sarajevo zainteresovani su da saznaju više i posjete lokacije presudnih istorijskih događaja koji su se desili u ovom gradu i koji su promijenili istoriju svijeta.

Osim što će obogatiti turističku ponudu Sarajeva i Bosne i Hercegovine uopšte, očekuje se da će pokretanje specijalizovanih istorijskih tura omogućiti i značajniju promociju austrougarskog perioda u istoriji samog grada.

Pored vođenih tura, javnosti je predstavljena i virtuelna turistička tura koja će posjetiocima takođe omogućiti da saznaju više o Sarajevu iz austrougarskog perioda, a biće posebno korisna u slučaju kada su pojedini istoriski objekti i lokacije zatvoreni.

Više informacija na stranici: http://www.sarajevoinsider.com/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti