Pokretanje plasteničke proizvodnje u općini Hadžići: Plastenici za 20 korisnika

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pokretanje plasteničke proizvodnje u općini Hadžići: Plastenici za 20 korisnika

19.11.2019. 09:51 / Izvor: Akta.ba

U Općini Hadžići jučer su potpisani ugovori sa korisnicima projekta „Dodjela plastenika socijalno i materijalno ugroženim osobama sa područja općine Hadžići “, koji zajednički realiziraju Općina Hadžići i humanitarne organizacije Muslim Aid Sarajevo i „LDSC“.

Radi se o 20 plastenika od 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom ukupne vrijednosti 49.700 KM.

Plastenici su dodijeljeni po principu sufinansiranja, 40 odsto sredstava osigurava Općina, 40 odsto humanitarne organizacije, a 20 odsto sredstava krajnji korisnici.

Plasteničkom proizvodnjom će se baviti: Hujić Edina, Šahić Ćamil, Zolotić Almir, Bičo Aldina, Gosto Senad, Durmišević Aida, Durgut Sedina, Merdanović Sanela, Ramić Almasa, Smajkan Suvad, Imamović Nasir, Čomor Nusret, Kadrić Zejneba, Vatrić Zejna, Selimović Armela, Alibašić Sadeta, Šarić Melisada, Suljić Ahmo, Marić Meliha i Memić Murveta.

"U više navrata smo pravili slične akcije i svaka od njih je bila 100 odsto uspješna. Nadamo se da će i ova danas biti uspješna kao što je to bilo sa malinama, plastenicima, steonim junicama. U svoje ime i ime korisnika još se jednom zahvaljujem našim partnerima iz Musilm Aid-a”, kazao je između ostalog načelnik Hamdo Ejubović.

"Zahvaljujem se prije svega korisnicima na učešću u projektu, i da kažem načelniku da Općina nije ovakva kakva jeste ne bi ni mi bili ovdje. Zato se stalno vraćamo jer nam Općina izlazi u susret. Čuvajte plastenike dobro. Nadam se da ste naučili dosta toga na edukaciji što je također jedan važan dio ovoga projekta. A što se tiče Muslim Aid-a i Općine Hadžići, mi ćemo našu sardnju nastaviti i dalje", kazala je predstavnica Muslim Aid-a Mersiha Zulčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti