Pokretanje projekta edukacije i selektivnog odlaganja e-otpada

26.02.2018. 08:52 / Izvor: Akta.ba

Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i selektivnom odlaganju e-otpada kroz podizanje svijesti i edukaciju građana i učenika.

U ulozi operatera sistema za upravljanje otpadnom električnom i elektronskom opremom u Federaciji Bosne i Hercegovine ZEOS eko-sistem je pokrenuo niz projekata, koju uključuju edukativni i operativni aspekt, u Općinama Ilijaš, Visoko, Kakanj, Breza, Vareš i Travnik, a zakazan je i sastanak u Općini Tešanj.

Radi se o projektu koji će se provoditi u periodu od marta do maja (3 mjeseca), a uključuje saradnju osnovnih škola, općina, komunalnog preduzeća i sakupljača e-otpada.

Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i selektivnom odlaganju e-otpada kroz podizanje svijesti i edukaciju građana/učenika o obavezi odlaganja e-otpada, njegovim koristima, opasnostima i reciklaži, te unaprijediti sistem sakupljanja kroz saradnju sa komunalnim preduzećima.

Ukoliko se pokaže interes građana planiraju se postaviti specijalni ulični kontejneri za e-otpad u svim općinama.

"Zahvaljujemo se našim budućim učesnicima na ljubaznoj dobrodošlici, podršci i pažnji koju su nam poklonili prilikom prezentacije projekta", kazali su u ZEOS-u.

Više informacija možete pogledati na www.zeos.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti