Policija izvršila pretres i izuzimanje dokumentacije JP "Putevi" Brčko

26.01.2015. 15:04 / Izvor: eKapija.ba
Policija izvršila pretres i izuzimanje dokumentacije JP 'Putevi' Brčko

Oko jedanaest sati Policija Distrikta je trakama okružila zgradu u kojoj se nalazi JP "Putevi", te tom prilikom spriječila ulaz svima kako bi izvršila pretres prostorija.

Policija Brčko distrikta BiH po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH danas je izvršila pretres prostorija JP Putevi Brčko zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela zloupotreba službenog položaja i nesavjestan rad u službi", kazao je portparol Policije Distrikta Halid Emkić, javlja portal infobrcko.com.

Oko jedanaest sati Policija Distrikta je trakama okružila zgradu u kojoj se nalazi JP "Putevi", te tom prilikom spriječila ulaz svima kako bi izvršila pretres prostorija. U trenutku pretresa direktor preduzeća JP "Putevi" bio je u zgradi Vijećnica.

Podsjećamo, početkom decembra prošle godine Hrvatska seljačka stranka (HSS) Brčko organizovala je konferenciju za novinare kako bi javnosti ukazala da u JP "Putevi" Brčko vlada politička korupcija u zapošljavanju i da se taj proces mora zaustaviti. Spisak imena kandidata koji su trebali biti primljeni, HSS je proslijedio i tužitelju Brčko distrikta BiH. Tom prilikom pozvali su i direktora tog preduzeća da zbog niza nezakonitosti podnese ostavku.

Takođe, informacija koja je izazvala pažnju javnosti, a koja se odnosi i na JP "Putevi" Brčko, je projekat "Zaobilaznica" koji treba da se realizuje na području Brčko distrikta BiH. Posao glavnog izvođača radova na projektu izgradnje "Zaobilaznice" oko Brčkog dodijeljen je firmi Construcciones Rubau, S.A. iz Španije. Ubrzo nakon toga u medijima objavljena je informacija da je taj posao dodijeljen mimo propisa. Riječ je o 18,7 kilometara dugoj dionici koja će biti finansirana kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a čija je procijenjena vrijednost 28,5 miliona eura.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti