Poliklinika Bičakčić najopremljeniji stomatološki Sirona centar

12.11.2013. 09:55 / Izvor: eKapija.ba
Poliklinika Bičakčić najopremljeniji stomatološki Sirona centar
OTVORI GALERIJU

GALILEOS Comfort je opremljen i naprednim programom za računalom vođenu implantologiju koji je proglašen najboljim u svojoj kategoriji.

Nedugo nakon svjetskog predstavljanja CEREC Omnicam intraoralne kamere na ekskluzivnoj prezentaciji u kolovozu 2012. (Las Vegas, USA), istoimena tehnologija ubrzo se našla i u Bosni i Hercegovini, .

Naime, kako smo već pisali, navedena tehnologija instalirana je početkom ove godine u poliklinici “Bičakčić” zahvaljujući tvrtki Interdent d.o.o. Celje, koja je bila zadužena za isporuku, montažu, edukaciju i servis opreme.

Tako, stomatolozi imaju priliku upoznati sve prednosti koje pruža jedinstvena kombinacija napredne radiološke CT dijagnostike, trodimenzionalne intraoralne kamere i glodalice za izradu individualiziranih protetskih nadomjestaka, zahvaljujući suradnji vodećeg dentalnog proizvođača Sirona i poliklinike “Bičakčić” iz Sarajeva, piše Dental Tribune.

Očekivali smo da će predstavljanje CEREC Omnicam intraoralne kamere izazvati veliku pozornost stručne zajednice, ali nismo očekivali da će upravo stomatolozi iz ovog dijela Europe napraviti prvi korak u integraciji naša tri najjača proizvoda – GALILEOS Comfort, CEREC Omnicam i CEREC MC XL. Ovakvu kombinaciju uređaja isporučujemo po prvi puta i veliko nam je zadovoljstvo da će naša tehnologija podići kvalitetu struke na zadovoljstvo stomatologa i njihovih pacijenata”, istaknuo je dr. Martin Vambera, regionalni manager Sirone za Centralnu i istočnu Europu, Baltik i Grčku.

GALILEOS Comfort je dentalni CT uređaj nove generacije, koji je postavio novi standard u radiološkoj dijagnostici zahvaljujući nizu patentiranih riješenja koja za rezultat imaju poboljšanu kvalitetu slike uz smanjenje doze zračenja, a sve to u najvećem formatu rekonstrukcije od 15x15 cm.

U praksi to znači mogućnost trodimenzionalnog slikanja svih stomatoloških i ORL indikacija u visokoj rezoluciji. Uz sve već standardne dijagnostičke programe za slikanje koji uključuju i cefalometrijske snimke, GALILEOS Comfort je opremljen i naprednim programom za računalom vođenu implantologiju koji je proglašen najboljim u svojoj kategoriji.

CEREC Omnicam sustav je namijenjen trodimenzionalnom skeniranju zuba i gingive u realnom vremenu, korištenjem posebne intraoralne kamere. Zahvaljujući svom ergonomskom dizajnu, kamera se s lakoćom koristi i kod inače teško dostupnih stražnjih zuba, što stomatologu omogućuje nesmetani rad u svim kvadrantima. Sam postupak skeniranja se odvija potpuno automatski, postavljanjem kamere na željenu poziciju, a računalo će korištenjem posebnog programa u realnom vremenu stvoriti trodimenzionalni model stanja u usnoj šupljini pacijenta. Korištenjem ovog direktnog i realističnog prikaza gdje su sve zubne plohe prikazane u svojim prirodnim nijansama, stomatolog može pacijentu prikazati razliku između amalgama, zlata i kompozita, te svih drugih klinički važnih podataka poput preparacijske linije, karijesa ili frakture zuba.

Sve navedeno će za rezultat imati daleko veći postotak prihvaćenosti predloženih tretmana, jer se skeniranje u računalu pohranjuje kao kontinuirani video zapis koji je idealan za komunikaciju s pacijentom.

Tako dobiveni “digitalni otisak” korištenjem CEREC Omnicam sustava, može se upotrijebiti za izradu protetskih nadomjestaka pomoću CEREC MC XL glodalice, koja zadovoljava sve vrste indikacija od izrade inlay-a, onlay-a, krunica, ljuskica, privremenih mostova pa do kirurških šablona za implantologiju.

Istovremenim korištenjem četiri pogonska motora, CEREC MC XL glodalica može izraditi krunicu za nešto više od 5 minuta sa preciznošću od 25 mikrona.

Prepoznali smo potencijal tehnologije koju nam je ponudila Sirona i odlučili smo investirati u do sada najsveobuhvatniji sustav na tržištu. Na taj smo način zaokružili vrhunsku dijagnostiku, trodimenzionalnu intraoralnu kameru i izradu individualiziranih protetskih nadomjestaka.

Ovim smo iskorakom postali tehnološki najopremljeniji stomatološki Sirona centar u ovom djelu Europe, te smo stvorili sve uvjete za dijagnostiku i liječenje najzahtjevnijih pacijenata”, ističe dr. Nadir Bičakčić, vlasnik poliklinike “Bičakčić”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti