Poljo i direktor danske Privredne komore o organizaciji poslovnog foruma

19.02.2021. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Poljo i direktor danske Privredne komore o organizaciji poslovnog foruma

Ambasador BiH u Danskoj Emir Poljo i direktor najveće danske Privredne komore - Konfederacija danske industrije Jens Holst-Nielsen razgovarali su o uspostavljanju saradnje.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Danskoj Emir Poljo i direktor najveće danske Privredne komore - Konfederacija danske industrije Jens Holst-Nielsen razgovarali su o uspostavljanju saradnje između Ambasade i te prestižne danske privredne institucije, koja u registru ima više od 18.000 privrednih društava.

U svjetlu unapređenja ekonomske saradnje, a s ciljem porasta vanjskotrgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Danske, dogovoreno je da u narednom periodu bude organizovan poslovni forum čiji bi domaćin bila Konfederacija danske industrije.

Forum bi primarno predstavio ekonomske potencijale Bosne i Hercegovine danskim investitorima i omogućio ''B2B'' susrete kompanija iz oblasti tehnologije, energetike i poljoprivrede.

Ambasada BiH u Kopenhagenu i Konfederacija danske industrije će, u cilju što uspješnije organizacije tog događaja, nastaviti razgovore o formi i tehničkim detaljima foruma predstavnika privrednih subjekata dviju zemalja, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti