Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poljoprivredni informacioni sistem u BiH u početnoj fazi razvoja

30.06.2020. 15:24 / Izvor: Akta.ba

Vijeće ministara BiH usvojio je Informaciju Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa o stepenu razvoja Poljoprivrednog informacionog sistema u Bosni i Hercegovini (u svim komponentama).

Značajnu ulogu poljoprivredni informacioni sistem, kao alat, ima u pristupu finansijskim sredstvima iz pomoći EU i fondova namijenjenih razvoju poljoprivrede, na osnovu usklađenosti sa zajedničkom poljoprivrednom politikom EU. 

Poljoprivredni informacioni sistem u BiH je u početnoj fazi razvoja jer mu nedostaju ključni sistemi/podsistemi, posebno posmatrano iz ugla zahtjeva EU na putu pridruživanja Bosne i Hercegovine u evropsku zajednicu zemalja.

Vijeće ministara BiH zadužio je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa da, u saradnji sa nadležnim entitetskim i institucijama Distrikta Brčko BiH, nastavi sa aktivnostima na razvoju Poljoprivrednog informacionog sistema, navodi se u saopćenju.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti