Ponovno na listi uzbudljivih destinacija: Brdski biciklizam adut BiH

04.04.2014. 11:15 / Izvor: eKapija.ba
Ponovno na listi uzbudljivih destinacija: Brdski biciklizam adut BiH

BiH se opet našla u preporukama uglednih svjetskih časopisa kao mjesto koje bi turisti trebali posjetiti ove godine. Ovaj put nas je preporučio poznati Economic Times.

BiH se opet našla u preporukama svjetskih časopisa kao mjesto koje bi turisti trebali posjetiti ove godine. Ovaj put nas je prepručio poznati Economic Times u svom tekstu o uzbudljivim turističkim destinacijama na kojima može uživati čitava obitelj.

Osim Australije gdje, kako navode, obitelji sa djecom mogu ići na ronjenje i uživati u morskom životu,  preporučuju i BiH kao mjesto gdje čitava obitelj može uživati u brdskom biciklizmu, ali i osjetiti kulturno bogatstvo Jugoistočne Europe.

Dodaje da BiH ima bogatu planinsku ponudu sa brojnim šumama, rijekama i jezerima.

''Ova zemlja u jugoistočnoj Europi ima bogatu okolicu, planinska područja s dovoljno šume, rijeka i jezera i nudi beskrajne mogućnosti za ovisnike o avanturama", piše ovaj list. Kao popularne staze za brdski biciklizam navode onu koja polazi iz Sarajeva, a koja uključuje vožnju do olimpijskih planina Igmana i Bjelašnice te Lukomira, sela koji se nalazi na najvišoj nadmorskoj točki (oko 1500 metara) u BiH.

Osim ove rute, navode, da postoje i druge predivne destinacije kao što je planina Prenj, dio planinskog masiva Dinarida na jugu BiH, piše Economic Times dodajući da ove biciklističke rute uključuju i obilazak planinskih jezera i rijeka.

Foto: www.viadinarica.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti