Popis državne imovine po naredbi OHR-a iz gruntovnih knjiga u RS: U gruntu po planu, u katastru zastoj

03.10.2009. 10:49 / Izvor: Nezavisne novine
Popis državne imovine po naredbi OHR-a iz gruntovnih knjiga u RS: U gruntu po planu, u katastru zastoj

Popis državne imovine po naredbi OHR-a iz gruntovnih knjiga u RS se odvija planiranom dinamikom, dok se iz katastrskih knjiga još ne popisuju traženi podaci.

Dragan Kojić, rukovodilac Zemljišno-knjižne kancelarije Osnovnog suda u Banjoj Luci kaže da se vrši popis imovine po uputstvima OHR-a dodajući da će se raditi na tome da se to pitanje što prije riješi.

On je kazao da su u gruntu u dva navrata dobili uputstva od OHR-a, u kojima je objašnjen način popisa.

Kojić takođe navodi da su ih obilazili predstavnici OHR-a i raspitivali se da li ima problema i nejasnoća u procesu popisa.

"Nismo dobili fiksni rok do kada treba da završimo ovaj obiman posao", kazao je Kojić dodajući da tražene podatke vjerovatno neće dostavljati svaki sud u isto vrijeme već će to zavisiti od obima posla.

Tihomir Gligorić, direktor Republičke geodetske uprave za imovinskopravne poslove, kaže da u toj instituciji i dalje čekaju instrukciju Vlade RS kako postupati s katastarskom dokumentacijom koju OHR traži za popis imovine.

"Predstavnici OHR-a i NATO-a, koji su bili u Banjaluci, najavili su se da će posjetiti i područnu jedinicu geodetske uprave u Bijeljini", kazao je Gligorić dodajući da ni tamo neće moći dobiti podatke ukoliko do tada Uprava ne dobije potrebne instrukcije Vlade.

Međutim, on kaže da očekuje da se održi konsultativni sastanak članova OHR-a i predstavnika Geodetske uprave u Bijeljini u cilju pronalaženje načina da se posao završi.

"Mi nismo u mogućnosti da damo dokumentaciju jer bismo time kršili zakon", kazao je Gligorić objašnjavajući da su traženi podaci važni za cijelu RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti