Popis štete: Privredna društva moraju pripremiti dokumentaciju

09.07.2014. 14:51 / Izvor: SRNA
Popis štete: Privredna društva moraju pripremiti dokumentaciju

Komisija za procjenu štete u Doboju uputila je danas apel privrednim društvima i institucijama da radi što bržeg obavljanja popisa, pripreme svu potrebnu dokumentaciju prije dolaska stručnih timova.

Komisija za procjenu štete u Doboju uputila je danas apel vlasnicima i upravnim organima poplavljenih privrednih društava, ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih radnji, javnih objekata, kulturnih dobara i zajednica etažnih vlasnika da, radi što bržeg obavljanja popisa, pripreme svu potrebnu dokumentaciju prije dolaska stručnih timova.

Za postupak procjene štete treba pripremiti, ako postoje, građevinski projekat objekta - nacrte, zapisnik interne Komisije o popisu štete na opremi, robi, inventaru, dobrima i drugoj imovini, nalaze sudskih vještaka, te fotografije uništene opreme, robe, inventara, dobara i druge imovine, navodi se u saopštenju Komisije.

Zahtjev za procjenu štete od poplava može se preuzeti sa info-pulta Administrativne službe grada Doboja, Ulica Hilandarska 1, ili u elektronskoj formi na internet-stranici grada Doboja u rubrici Obavještenja.

Popunjeni zahtjev za procjenu štete od poplava subjekti predaju na protokol Administrativne službe grada Doboja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti