Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Popis štete: Privredna društva moraju pripremiti dokumentaciju

09.07.2014. 14:51 / Izvor: SRNA

Komisija za procjenu štete u Doboju uputila je danas apel vlasnicima i upravnim organima poplavljenih privrednih društava, ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih radnji, javnih objekata, kulturnih dobara i zajednica etažnih vlasnika da, radi što bržeg obavljanja popisa, pripreme svu potrebnu dokumentaciju prije dolaska stručnih timova.

Za postupak procjene štete treba pripremiti, ako postoje, građevinski projekat objekta - nacrte, zapisnik interne Komisije o popisu štete na opremi, robi, inventaru, dobrima i drugoj imovini, nalaze sudskih vještaka, te fotografije uništene opreme, robe, inventara, dobara i druge imovine, navodi se u saopštenju Komisije.

Zahtjev za procjenu štete od poplava može se preuzeti sa info-pulta Administrativne službe grada Doboja, Ulica Hilandarska 1, ili u elektronskoj formi na internet-stranici grada Doboja u rubrici Obavještenja.

Popunjeni zahtjev za procjenu štete od poplava subjekti predaju na protokol Administrativne službe grada Doboja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti