al
Poreska uprava RS: Novčane kazne za vlasnike oružja koje nije prijavljeno

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poreska uprava RS: Novčane kazne za vlasnike oružja koje nije prijavljeno

21.03.2019. 11:05 / Izvor: Fena

Rok za podnošenje poreskih prijava za registrovano oružje za ovu godinu je 31. mart – podsjećaju iz Poreske uprave Republike Srpske (RS), u kojoj su uime poreskih obveznika unaprijed popunili poreske prijave za registrovano oružje.

Iz tog razloga pozivaju obveznike poreza na registrovano oružje-fizička lica, da dođu u mjesno nadležne područne jedinice Poreske uprave RS, preuzmu primjerke odštapanih prijava i na licu mjesta utvrde ispravnost prijavljenih podataka.

Poreska uprava RS-a će potom, kako je saopćeno, u službenim evidencijama izvršiti unos podataka s podnesenih prijava, čime se za poreske obveznike utvrđuje poreska obaveza za registrovano oružje u 2019. godini.

Upozoravaju da će protiv poreskih obveznika, koji u zakonom propisanom roku ne izvrše podnošenje poreskih prijava za registrovno oružje, Poreska uprava RS podnijeti prekršajne naloge s propisanim iznosom novčanih kazni.

Entitetska Poreska uprava je, s ciljem unapređenja usluga poreskim obveznicima, početkom ovog mjeseca uvela mogućnost predispunjavanja poreskih prijava, odnosno Pre-filling-a za poresku prijavu za držanje i upotrebu oružja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti