Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poreska uprava RS: Omogućeno elektronsko podnošenje Zahtjeva za status malog preduzetnika

12.01.2021. 15:22 / Izvor: Akta.ba

Poreska uprava RS obavijestila je obveznike da je od danas (12.01.2021.,op.a) omogućeno elektronsko podnošenje Zahtjeva za status malog preduzetnika – Obrazac 1011.

Napominju da su samostalni preduzetnici, koji žele da u 2021. godini budu oporezovani kao mali preduzetnici, dužni da navedeni zahtjev dostave do 31. januara 2021. godine.

Mali preduzetnik, u smislu Zakona o porezu na dohodak, jeste fizičko lice koje ispunjava svaki od slјedećih uslova tokom cijele poreske godine:

  • da to fizičko lice obavlјa samostalnu djelatnost, izuzev samostalnih zanimanja (samostalna zanimanja su profesionalne djelatnosti fizičkih lica koja su po tom osnovu registrovana u odgovarajućem registru, a naročito advokati, notari, inženjeri, arhitekti, poreski savjetnici, stečajni upravnici, tumači, prevodioci, novinari, umjetnici, sportisti i druga slična zanimanja),
  • da mali preduzetnik ne zapošlјava više od tri radnika,
  • da ukupan godišnji prihod malog preduzetnika po osnovu obavlјanja te djelatnosti ne prelazi iznos od 50.000 KM i da to fizičko lice ne ostvaruje prihod zajedničkim obavlјanjem samostalne djelatnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti