Vijesti

PORR i u Crnoj Gori

05.10.2007. 08:54 / Izvor: Fena

U Crnoj Gori postoji značajan prostor za potencijalno učešće austrijske kompanije PORR u nekoliko krupnih infrastrukturnih projekata čija izgradnja je predviđena ove i naredne godine - ocijenili su crnogorski premijer Željko Šturanović i predstavnici te građevinske firme.

Šturanović i član Borda kompanije Johanes Doter u razgovoru su saopćili da očekuju da će se saradnja u narednom periodu proširivati, saopćeno je nakon razgovora. Ta kompanija je do sada učestvovala u nekoliko projekata u Crnoj Gori.

Šturanović i Doter su razgovarali o projektima iz oblasti infrastrukture, proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i sektoru zaštite životne sredine sakupljanjem i tretmanom čvrstog otpada.

Austrijski koncern PORR Grupa se profilirao u jednu od najjačih građevinskih kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi.

PORR je osim u Austriji prisutan u gotovo svim zemljama Evrope među kojima i u Bosni i Hercegovini.

Posljednjih godina PORR ima ambiciozan plan kada je u pitanju širenje tržišta na zemlje u razvoju, istočne i jugoistočne Evrope.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti