Portal Posao.ba u saradnji s općinama i gradovima u BiH organizira "Dane zapošljavanja" - 08.09.2009. godine u Gračanici

07.09.2009. 13:17 / Izvor: Fena
Portal Posao.ba u saradnji s općinama i gradovima u BiH organizira 'Dane zapošljavanja' - 08.09.2009. godine u Gračanici

Portal Posao.ba, u saradnji s općinama i gradovima u BiH, organizirat će u nekoliko općina i gradova širom BiH specijalne programe pod nazivom "Dani zapošljavanja".

Programi se organiziraju u sklopu Projekta zapošljavanja mladih u BiH - YEP i namijenjeni su mladim ljudima od 16 do 30 godina – učenicima završnih godina srednje škole, studentima i onima koji su završili formalno obrazovanje.

Prvi specijalni porogram "Dani zapošljavanja", kako se navodi u saopćenju portala Posao.ba, bit će održan sutra u Gračanici , a sedam nakon toga, 15. septembra 2009. godine, u Konjicu. Program bi također 17. septembra 2009. godine trebao biti održan u Brčkom, a 23. septembra 2009. godine u Zenici.

U okviru ovih događaja bit će organizirne radionice o traženju posla i samozapošljavanju - koji su to kanali oglašavanja radnih mjesta, kako napisati dobru biografiju, kako se ponašati na razgovoru za posao, kako osnovati vlastiti biznis i šta je potrebno mladom čovjeku da pokrene uspješan posao.

Projekt zapošljavanja mladih u BiH YEP (Youth Employment Project) jedinstven je program edukacije, dokvalifikacije i zapošljavanja mladih od 16 do 30 godina koji se provodi na teritoriju cijele države.

U okviru projekta YEP, Posao.ba je u periodu od šest mjeseci zaposlio 96 mladih ljudi iz oba bh. entiteta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti