Posao fest: Stotine aplikacija za ASA Prevent - ASA Prevent među 5 najpoželjnijih poslodavaca

09.04.2009. 15:58 / Izvor: eKapija.ba
Posao fest: Stotine aplikacija za ASA Prevent - ASA Prevent među 5 najpoželjnijih poslodavaca

ASA Prevent grupacija jedan je od 5 najpoželjnijih poslodavaca u BiH prema istraživanju o najpoželjnijim poslodavcima u BiH koje je proveo poslovni portal Posao.ba. Izbor posjetitelja ovog portala potvrdilo je više stotina aplikacija za posao na štandu ASA Prevent grupe. Stotine osoba ispunilo je obrazac personalnih podataka ili predalo svoje biografije tokom jednodevnog sajma "Kriza pogađa-Posao fest `09 uzvraća udarac" u organiziciji poslovnog portala Posao.ba i centra Skenderija u želji da profesionalnu karijeru počnu ili nastave u jednoj od ASA ili Prevent kompanija.

Od novembra 2008. godine do marta 2009. broj ukupno zaposlenih u Grupaciji se povećao za 63 osobe. Danas ASA i Prevent upošljavaju 3199 osoba u oblasti vozila, finansija i usluga te u oblasti proizvodnje komponenti za autoindustriju i zaštitne opreme.

"Biografije potencijalnih uposlenika koje smo danas dobili sektoru za ljudske resurse će pomoći da dopuni postojeću bazu podataka potencijalnih zaposlenika, a sve s ciljem odabira odgovarajućih osoba za nova radna mjesta. Naše poslovno opredjeljenje je upošljavanje i zadržavanje najsposobnijih kandidata koji su spremni za izazove u dinamičnom okruženju i otvoreni smo za talentovane i ambiciozne ljude", izjavila je Suzana Tihi-Babić, rukovodilac sektora za ljudske resurse ASA Holdinga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti