Posao u Crnoj Gori vrijedan pola miliona eura dobio najbogatiji Bosanac

22.04.2019. 08:54 / Izvor: Akta.ba
Posao u Crnoj Gori vrijedan pola miliona eura dobio najbogatiji Bosanac

Kompanija "Putevi", koju je osnovala Skupština opštine Podgorica, nabavlja bitumen od kompanije "Hifa oil CG", vlasnika Izudina Ahmetlića, koji je prema Forbsovoj listi najbogatiji Bosanac.

Kompanija "Putevi", koju je osnovala Skupština opštine Podgorica, nabavlja bitumen od kompanije "Hifa oil CG", vlasnika Izudina Ahmetlića, koji je prema Forbsovoj listi najbogatiji Bosanac.

Radi se o poslu vrijednom oko 596 hiljda eura, sa uračunatim PDV-om. Prema podacima crnogorskog "Dana", predstavnici firme "Hifa oil CG" u avgustu prošle godine potpisali su ugovor o nabavci robe sa direktoricom "Puteva" Violetom Klikovac. Kao osnov tog ugovora navedeno je da je raspisana tenderska dokumentacija za postupak nabavke i isporuke robe – bitumena, koji se koristi za gradnju saobraćajnica.

Nije navedena tačna količina bitumena. Međutim, upisano je da dobavljač – kompanija „Hifa oil CG” robu treba da isporuči u roku od 12 mjeseci, što znači da se radi o ugovoru koji je na snazi do avgusta ove godine.

Rok isporuke može biti i kraći ukoliko dobavljač prije isporuči robu u vrijednosti preciziranoj ugovorom. U članu 4 ugovora navedeno je da „Putevi” isplatu vrše sa žiro računa u Sosijete ženeral banci na račun kompanije „Hifa oil CG” u Erste banci, i to najkasnije 30 dana od dana ispostavljanja računa.

U ime kompanije koja je dobila vrijedan posao ugovor su potpisali zastupnici Nemanja Mrdak i Adil Halilović. Centralni registar privrednih subjekata (CRPS) bilježi da je firma „Hifa oil CG” osnovana u maju 2017. godine. Tada je kao osnivač upisan Izudin Ahmetlić, dok je ovlašćeni zastupnik bio Kenan Ahmetlić. Nemanja Mrdak je evidentiran kao izvršni direktor, dok je drugi zastupnik te firme bio Adil Halilović. Danas se kao osnivač "Hifa oil CG" vodi istoimena kompanija iz Tešnja, iza koje stoji Izudin Ahmetlić, čija je naftna kompanija ostvarila dobit od preko 300 miliona eura, zbog čega je i upisan na Forbsovu listu. Mrdak je ostao izvršni direktor, a do danas nisu mijenjani ni ovlašćeni zastupnici.

Mediji su u martu ove godine izvijestili da je kompanija "Hifa oil CG" otvorila svoj prvi maloprodajni objekat u Podgorici. Ta kompanija predstavljena je kao vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini.

Svečanom otvaranju objekta prisustvovali su, između ostalih, otpravnica poslova Ambasade Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Moamera Hambo, ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Milan Lakić, Kemal Grbović u ime Grada Podgorice, Ratko Stijepović, predsjednik Skupštine gradske opštine Golubovci u kojoj se nalazi objekat, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

Kenan Ahmetlić zahvalio se za podršku lokalnih vlasti prilikom izgradnje „multifunkcionalnog objekta”.

"To smo prepoznali kao znak dobre volje i želje za povezivanjem privrede između dvije susjedne države", kazao je prošlog mjeseca Ahmetlić.

On je istakao da je ta privatna naftna kompanija u prošloj godini plasirala 300.000 tona naftnih derivata na tržišta devet zemalja Evrope.

"Od toga je 'Hifa oil CG' plasirala i distribuirala 10 miliona litara naftnih derivata", kazao je Ahmetlić. Najavio je otvaranje novih benzinskih pumpi u Crnoj Gori.

Izvor: dan.co.me

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti