Vijesti

Posao.ba proslavio peti rođendan!

01.04.2008. 11:00 / Izvor: eKapija.ba

Portal Posao.ba 13. marta proslavio je pet godina postojanja i uspješnog poslovanja! U tom periodu Posao.ba se profilirao u agenciju koja korisnicima, uz besplatnu objavu oglasa i biografija, pruža i automatizirane i specijalizirane alate koje dodatno olakšavaju proces zapošljavanja.

Za to vrijeme Posao.ba postao je i ravnopravan član najveće i najpoznatije svjetske grupacije četrnaest najboljih internet stranica i portala za zapošljavanje s područja Evrope, Bliskog Istoka i Afrike - EMEA Network grupacije.

U svom petogodišnjem radu portal je također uspio privući preko 5.000 kompanija koji su postali njihovi vjerni klijenti. S druge strane, omogućili su, korisnicima koji traže posao, pristup najaktuelnijim informacijama sa tržišta rada i olakšali im proces pronalaženja posla.

Kompanija VALICON u partnerstvu sa poljskom kompanijom Gemius nedavno je provela istraživanje kojim su po prvi put rangirane bosanskohercegovačke internet stranice po kriteriju posjećenosti. U konkurenciji od dvadeset i jedne web stranice Posao.ba se plasirao na peto mjesto, a zauzeo prvo među online poslovnim servisima u BiH!

"Rezultati ovog istraživanja pokazali su nam da su korisnici internet usluga u BiH prepoznali pogodnosti portala Posao.ba i naše napore da se na internetskom tržištu istaknemo kao portal koji pruža najkvalitetnije usluge našim posjetiocima u oblasti zapošljavanja", navodi se u saopćenju Posao.ba

Da je Posao.ba u ovih pet godina zaista postao centralno mjesto tržišta rada svjedoči i preko 70 hiljada objavljenih biografija i više od 30 hiljada oglasa poslodavaca, a činjenica koja sve nas u Posao.ba dodatno usrećuje i čini ponosnim je svakako i to što je zahvaljujući Posao.ba portalu dosada posao pronašlo preko 12.000 osoba.

»U svom budućem radu Posao.ba nastojat će još više razviti svoje usluge i alate kako bi olakšali posloprimcima, ali i poslodavcima da u procesu zapošljavanja dođu do najboljeg rješenja. Nedavno obajvljivanje prvog video oglasa samo je jedan od načina da postignemo ovaj cilj, a nadamo se da ćemo i u narednom periodu pronalaziti kreativna, efikasna i kvalitetna rješenja i potvrditi svoje centralno mjesto na tržištu rada u BiH», izjavio je generalni menadžer portala Posao.ba Edin Mehić povodom petog rođendana portala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti