Posjeta Sarajevu učesnika projekta "Učenje kroz rad / Learning by doing"

22.11.2018. 08:14 / Izvor: Akta.ba
Posjeta Sarajevu učesnika projekta 'Učenje kroz rad / Learning by doing'

U Sarajevu 20. i 21. novembra 2018. godine, boravili su učesnici projekta iz Slovenije, Slovačke i Mađarske.

U okviru aktivnosti projekta Dunavskog transnacionalnog programa koji nosi naziv "Učenje kroz rad/Learning by doing", u Sarajevu 20. i 21. novembra 2018. godine, boravili su učesnici projekta iz Slovenije, Slovačke i Mađarske. S obzirom da je cilj posjete zemljama partnerima u projektu razmjena prakse u okviru provedbe srednjeg stučnog obrazovanja, učesnici ove studijske posjete uglavnom su bili predstavnici institucija i poslovnih asocijacija uključenih u provedbu stručnog obrazovanja. 

Budući da su Privredna komora Kantona Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo uključeni u ovaj projekat, to su bili i domaćini ovih susreta. Fokus rasprava održanih u prostorijama Ministarstva i Komore bio je sagledavanje uloge partnerstva u dualnom stručnom obrazovanju i osposobljavanju učenika, kao i planovima o razvoju zanimanja u sistemu dualnog obrazovanja, koji prethodi u narednom periodu.

Tom prilikom gostima su predstavljene dobre prakse Elektrotehničke škole za energetiku Sarajevo, te kompanija Energoinvest SUE i Klas.

Učesnici su posjetili i Srednju tehničku školu grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije.

Projekat “Učenje kroz rad” sufinansiran je iz fondova Evropske unije (ERDF, IPA) u okviru Dunavskog transnacionalnog programa. Projekat je započeo 1. januara 2017. godine i trajat će do 30. juna 2019. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti