Poskupljenje struje će dijelom uticati i na privredu RS-a

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poskupljenje struje će dijelom uticati i na privredu RS-a

12.09.2019. 12:42 / Izvor: Fena

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske (RS) Vjekoslav Petričević rekao je danas da će poskupljenje električne energije u tom bh. entitetu za jedan broj velikih privrednih subjekata dijelom uticati i na realni sektor, ali da RS mora usklađivati svoje politike kada je u pitanju otvaranje tržišta električne energije.

To su, naveo je, politike koje se primjenjuju i u Evropskoj uniji.

Od 1. septembra u RS je povećana cijena električne energije za pojedine industrijske korisnike, a nije se mijenjala za domaćinstva.

Petričević je danas u Banjoj Luci prisustvovao prezentaciji rezultata izvještaja Indeksa politike malih i srednjih preduzeća za zapadni Balkan i Tursku.

Najavio je da će biti određeni dalji pravci djelovanja i stvaranja boljih uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća u RS.

"Dobar dio aktivnosti smo već uradili, s ciljem rasterećenja privrede i stvaranja boljih uslova poslovanja privrede u RS", rekao je Petričević.

Uvjerava da je položaj malih i srednjih preduzeća u RS dodatno osnažen formiranjem Ministarstva privrede i preduzetništva te Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti