Poslanici o Prijedlogu strategije razvoja malih i srednjih preduzeća

18.10.2016. 07:58 / Izvor: SRNA
Poslanici o Prijedlogu strategije razvoja malih i srednjih preduzeća 

Na dnevnom redu je i Nacrt strategije transporta Republike Srpske za period 2016-2030. godina.

Razmatranjem Prijedloga strategije razvoja malih i srednjih preduzeća Republike Srpske za period 2016-2020. godina, u Banjaluci će danas biti nastavljena 14. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i Prijedlog strategije razvoja javnih puteva u Republici Srpskoj za period 2016-2025. godina i Nacrt strategije transporta Republike Srpske za period 2016-2030. godina.

Poslanici će razmatrati i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prvih šest mjeseci ove godine, te godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za ovu godinu.

Biće razmatran i izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o reviziji konsolidovanog godišnjeg izvještaja za korisnike budžeta Republike Srpske za prošlu godinu, te izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske o radu za 2015. godinu.

Pred poslanicima će biti i izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova o radu u prvih šest mjeseci ove godine, izvještaj Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske o radu za 2015. godinu, te izvještaj Garantnog fonda Republike Srpske Banjaluka o radu i poslovanju za 2015. godinu.

Prema ranije usvojenom dnevnom redu, na sjednici će biti razmatran i izvještaj o izvršenju plana rada i finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske za prošlu godinu, te izvještaj o realizaciji Strategije razvoja turizma Republike Srpske u prošloj godini.

Biće razmatrana i informacija o usaglašenom sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH od 17. avgusta, informacija o dugu sa stanjem na dan 31. decembar 2015. godine, te informacija o stanju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u Republici Srpskoj za 2015. godinu.

Na dnevnom redu je i informacija o realizaciji zajedničkih projekata za rješavanje stambenih pitanja izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, te prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Međunarodnom fondu za razvoj poljoprivrede /IFAD/ po Programu razvoja konkuretnosti u ruralnim područjima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti