Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poslije 25 godina: Svečano otvoren rekonstruisani Vrtić "Bulbuli"

03.05.2021. 07:52 / Izvor: Fena

Poslije više od 25 godina od njegovog razaranja tokom agresije na  glavni grad, danas je svečano otvoren rekonstruisani vrtić “Bulbuli” na Bistriku.

Općina Stari Grad upriličila je otvaranje vrtića na jedan od najznačajnijih datuma u historiji ove lokalne zajednice, 02. maj, Dan Općine.

Radi se o zajedničkom projektu Općine Stari Grad i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo vrijednom skoro million KM. Zahvaljujući novom, potpuno opremljenom vrtiću, od septembra će JU”Djeca Sarajeva” moći primiti još 80 polaznika vrtića.

Obnovljeni vrtić su otvorili općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, a pridružili su im se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i dopredsjedavajući OV Stari Grad Malik Garibija u čijem je mandatu ministra za socijalni rad KS ovaj projekat dogovoren.

U općini Stari Grad do sada su djelovala samo tri javna vrtića Biseri, Bajka i Pčelica i u svaki od njih Općina Stari Grad uložila je značajna finansijska sredstva za obnovu objekata i izgradnju dječijih igrališta.

Opredjeljenje općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, kako je saopćeno iz te općine, da osigurava što bolje uslove najmlađima u Starom Gradu ogleda se i u tome što je u prethodnih dvanest godina sagrađeno 13 potpuno novih dječijih igrališta te su obnovljeni svi školski sportski tereni.

PODIJELI:

TAGOVI:

vrtić bulbuli

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti